alt Ponad 15 lat doświadczenia  |  alt  Towar kupiony do godz.14 wysyłamy tego samego dnia  |   alt   Darmowa dostawa od 200 zł 

Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Maszyny do Gastronomii » Obróbka Mięsa i Wędlin » Pozostałe maszyny do obróbki mięsa » Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kościąPiła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością
Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

Piła do kości - elektryczna - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Numer katalogowy: POM-02

Kod producenta: RCBS-1650

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena brutto: 5 479,00 zł

Cena netto: 4 454,47 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

iLeasing
iRaty
Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Piła do kości - 1650 mm - do mrożonego mięsa z kością

 


alt
 


Regulowana grubość cięcia: Tak
Prędkość brzeszczotu [m/s]: 15
Prędkość cięcia [m/min]: 15
Długość brzeszczotu [mm]: 1650
Grubość cięcia [mm]: 3-180
Materiał obudowy: Stop aluminium i magnezu
Materiał noża: Stal nierdzewna
Maksymalna wysokość cięcia [mm]: 245
Średnica rolek [mm]: 210
Przewód zasilający [m]: 1,55
Napięcie [V]: 230
Moc [W]: 750
Materiał powierzchni roboczej: Stal nierdzewna
Wymiary powierzchni roboczej [cm]: 440 x 465
Wymiary (DxSxW): 46.5 x 46 x 87 cm
Waga: 37 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW): 57.5 x 56 x 103.5 cm
Waga wysyłki: 52.5 kg


Zakres dostawy:
 
  • Piłę do kości
  • Tacę na mączkę kostną
  • Ostrze
  • Instrukcję obsługi





CO WYRÓŻNIA NASZĄ ELEKTRYCZNĄ PIŁĘ DO KOŚCI?

 
  • Duża wydajność pracy – prędkość piły 15 m/s
  • Bezpieczeństwo obsługi – popychacz z uchwytem sprawiającym, że ręce są poza zasięgiem brzeszczotu
  • Uniwersalność – regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm; możliwość obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm
  • Łatwe utrzymanie w czystości i neutralność dla zdrowia – wysokiej jakości stal nierdzewna
  • Ergonomia – ściągacze i taca gromadząca mączkę kostną


MOC


Silnik o mocy 750 W rozpędza ostrze nawet do 15 m/s. Dzięki temu można w krótkim czasie pokroić m.in. grube kości udowe i goleniowe, żebrowe czy piszczelowe. Takie rozwiązanie zapewnia szybką pracę, dlatego też maszyna Royal Catering sprawdzi się w masarniach, rzeźniach oraz zakładach przetwórczych – wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba szybkiego cięcia dużej ilości mięsa, w tym mrożonego z kością. Proste użycie maszyny wymaga jedynie wciśnięcia przycisku ON.



ERGONOMIA


Wodoodporne przyciski ON/OFF zapewniają bezpieczną eksploatację nawet mokrymi rękami. Włącznik i wyłącznik pokryto przezroczystą gumową osłonką. Przycisk OFF pełni również funkcję wyłącznika bezpieczeństwa. Jego forma sprawia, że po włączeniu sprzętu zostaje wyciśnięty i użytkownik bardzo szybko zlokalizuje go w razie potrzeby. 



PRECYZJA CIĘCIA


Wymienne ostrze ze stali nierdzewnej, o długości 1650 mm, gwarantuje precyzyjne i szybkie cięcie (15 m/min) kości, mięsa z kością oraz świeżego i mrożonego. Po umieszczeniu ich na szerokim stoliku, dociskane są do taśmy za pomocą popychacza z wygodnym uchwytem, jednocześnie chroniącym ręce przed urazami (są poza zasięgiem ostrza).


Regulacja szerokości cięcia od 3 do 180 mm pomaga dokładnie odmierzać np. fragment karkówki z jagnięciny i baraniny, precyzyjnie porcjować żeberka cielęce czy uzyskać równe steki wołowe oraz jednakowe porcje schabu wieprzowego. Wystarczy ustawić boczny popychacz, zablokować kawałek mięsa i go przeciąć.



WYTRZYMAŁOŚĆ


Stal nierdzewna, z której wykonano stolik i element tnący, jest bardzo wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne. Zastosowany materiał poleca się do kontaktu z żywnością, ponieważ zachowuje swoją biologiczną neutralność; nie wpływa na zdrowie. Ponadto wykazuje wysoką odporność na korozję. Solidna konstrukcja sprawia, że model RCBS-1650 zdaje egzamin w intensywnej eksploatacji. Gładką powierzchnię łatwo wyczyścić. Możliwość demontażu większości elementów sprawia, że użytkownik szybko i dokładnie ją umyje. 


Obszerny stolik (440 x 465 mm) posiada dobrze widoczną skalę do regulacji grubości cięcia. Jego wymiary pozwalają wygodnie położyć duże fragmenty wołowiny, np. grzbietu z łopatką, części krzyżowej, udźca itp. Pokrętłem, umieszczonym przy podziałce, bezpiecznie i bezstopniowo dopasowuje się grubość ciętego mięsa lub kości. Piła do kości nadaje się do obróbki kawałków o wysokości od 215 do 245 mm.



PROSTA OBSŁUGA


Intuicyjna i prosta obsługa maszyny do krojenia Royal Catering wynika z systemu naciągu. Za pomocą łatwo dostępnego górnego pokrętła z ogranicznikiem użytkownik komfortowo wyreguluje naprężenie piły taśmowej.

Dodatkowym plusem podczas eksploatacji są trzy trwałe ściągacze do mączki kostnej i resztek. Mieszczą się one zarówno w górnej, jak i dolnej części urządzenia. Wyjmowana taca na mączkę i skrawki przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.


Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnej wysokości – pod stołem i nad nim) dla lepszej ochrony przed przypadkowym lub niepowołanym otwarciem. Urządzenie wyróżnia się stabilnością podczas pracy dzięki wyprofilowanym nóżkom z gumowymi nakładkami od spodu redukującymi wibracje.



WYDAJNOŚĆ


Najwyższa jakość sprzętu jest zapewniona za sprawą dużej wydajności. Ponadto piła do kości gwarantuje bezpieczną i bezwysiłkową obsługę. Konstrukcję wykonano niezwykle starannie – wypolerowano odlewy, zaokrąglono krawędzie oraz zamocowano zawiasy zamykające pokrywę sześcioma śrubami.


 

altalt



 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Piła do kości - ręczna

Piła do kości - ręczna

179,00 zł brutto145,53 zł netto
szt. Do koszyka
Klipsy do klipsownicy ręcznej - 4000 sztuk - 11,5 x 11,5 mm
szt. Do koszyka
Mieszałka do mięsa - ręczna - 16L

Mieszałka do mięsa - ręczna - 16L

919,00 zł brutto747,15 zł netto
szt. Do koszyka
Kloc masarski - 40x40 cm - wys. robocza 88 cm

Kloc masarski - 40x40 cm - wys. robocza 88 cm

1 029,00 zł brutto836,59 zł netto
szt. Do koszyka
Ręczna klipsownica do wędlin

Ręczna klipsownica do wędlin

959,00 zł brutto779,67 zł netto
szt. Do koszyka